DIENSTEN

AANLEGGEN VAN UW TUIN

Het is echt niet zo dat de aanleg van een tuin in het voorjaar uitgevoerd moet worden. In principe kan dit gedurende het gehele jaar, als het maar niet vriest of te droog is.
Ook in het najaar en in de winter kan er veel gedaan worden op het gebied van tuin aanleg. Hierbij nemen we de weersomstandigheden in deze seizoenen natuurlijk goed in acht.
De aanleg van uw tuin kan ook gespreid plaatsvinden. Voordeel hiervan is dat er dan meer dan voldoende tijd is om aandacht aan uw tuin te besteden. Ook bij een renovatie van de tuin waarbij materiaal en beplanting kan worden hergebruikt.
Het voorjaar is nu eenmaal het drukste seizoen maar zelfs in dit jaargetijde kunnen niet alle werkzaamheden worden uitgevoerd .
Wilt u niet voor teleurstellingen komen te staan dan is het van belang dat uw tuin door een vakman wordt aangelegd. Met name goed grondwerk en bemesting zijn zeer belangrijk en vormen de basis van elke tuin. Vaak wordt dit geheel niet of slecht uitgevoerd.

ONDERHOUD VAN UW TUIN

Sommige mensen hebben zelf groene vingers, anderen laten het onderhoud liever over aan een vakman. Maar ook als u zelf een verwoed tuinier bent, kan ik bijvoorbeeld alleen de zwaardere onderhoudstaken op mij nemen.
Afhankelijk van uw wensen en onderhoudsbeeld, kom ik een aantal malen per jaar bij u langs. Dit kan variëren van 2 tot 3 keer tot een totaalonderhoud.
Kiest u voor dit laatste, dan kan zelfs het gras wekelijks voor u gemaaid worden. Wilt u dat wij alleen de beplanting verzorgen, dan maak ik met u een afspraak voor een periodiek onderhoud eens per 3, 4 of 5 weken.
Uiteraard is e.a. afhankelijk van hoeveel het onderhoud mag gaan kosten. Wij kunnen voor u een onderhoud contract op jaar basis voor u maken.

BESTRATING

S

teeds meer mensen combineren de inrichting van hun tuin met sierbestrating. Indien u door ons een tuin laat aanleggen, maar ook wanneer u alleen een stuk sierbestrating aan uw reeds bestaande tuin wilt toevoegen, kan ik dit desgewenst voor u verzorgen.
Uiteraard dient sierbestrating een harmonieus geheel te vormen met uw (aangelegde) tuin. Er zijn vele soorten en kwaliteiten in sierbestrating. Ook hierin kan ik u goed adviseren .
Een leuk paadje, een mooi terras, een duurzaam bestrating oprit, maar ook voor het aanbrengen van hoogteverschil in uw tuin met (natuur)steen bent u bij RKH aan het goede adres.

 

SNEEUWRUIMEN

RKH Outdoor Service uit Haaksbergen neemt u het zware werk uit handen in hartje winter. Voor bedrijven en particulieren!
Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor RKH Outdoor Service in het geval van grote sneeuwval:
  • Geen tijd om uw stoep schoon te maken
  • Slecht ter been of niet in staat zelf te ruimen
  • De toegang tot uw bedrijf zo snel mogelijk schoon hebben t.b.v. de klant

 

 

GRASVERZORGING

RKH Outdoor Service uit Haaksbergen neemt u het werk uit handen gedurende de lente en zomer maanden. Voor bedrijven en particulieren!Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor RKH Outdoor Service:
  • Professionele apparatuur
  • Wekelijks grasmaaien (afhankelijk van groeiseizoen)
  • Gedurende het gehele jaar een goed bemesting advies
  • Grasonderhoud d.m.v. verticuteren in voorjaar
  • Contract op jaarbasis zodat kosten overzichtelijk zijn

 

VIJVERS EN WATERPARTIJEN

Vijvers, watervallen en waterpartijen zijn fraaie en gewilde objecten in een tuin. Indien u overweegt deze toepassingen in uw tuin op te nemen, vergeet dan zeker niet de veiligheidsaspecten. houdt deze altijd voor ogen en ik geeft u hierin het nodige advies.

Veel mensen worden onnodig afgeschrikt door het idee dat een vijver of waterpartij veel onderhoud nodig zou hebben. Overmatig algengroei is een bekend probleem dat veel schoonmaakwerk kost. Toch is het goed te voorkomen door te zorgen dat het biologisch evenwicht in de vijver goed op orde is. Dit kan eenvoudig worden verkregen door een goede verhouding van diverse soorten waterplanten, met name zuurstofplanten.
Hiervoor zijn enkele vuistregels. legt vakkundig kleine vijvers en grote waterpartijen aan. Uiteraard horen wij daarbij uw wensen aan en krijgt u van ons ook hier een vakkundig advies. En ……..kunt of wilt u uw vijver niet zelf onderhouden, dan kunt u hiervoor RKH inschakelen.

Ook bij het aanleggen van een koivijver bent u aan het goede adres: het houden van koikarpers is een hobby van mijzelf. Dus laat u vooraf goed informeren!